Tæller vi det der tæller

Går skønne kræfter til spilde?

Kapitel af Psykolog, mag. art. Nadja U. Prætorius i bogen med titlen: "Tæller vi det der tæller"

Den såkaldte 'djøfisering' er fejet gennem arbejdslivet de seneste år. Vores indsats skal kunne måles og vejes, og resultaterne gøres op, for at det tæller. Rationalet er, at vi således bliver mere effektive og produktive – men bliver vi nødvendigvis det, når vi tæller alt? Og hvilke konsekvenser har målstyring og standardisering for den enkelte medarbejder, for samarbejdsrelationer og organisationer som helhed? Bruger vi ressourcerne forkert, når vi forsøger at sætte enhver slags arbejde på en formel – og er det tid til, at produktivitet og værdi i arbejdslivet gentænkes og gøres op i andet end målbare enheder?

Denne bog undersøger målstyring og standardisering i arbejdslivet og belyser både muligheder og mangler. Med et kritisk perspektiv på 'målstyringens herredømme' er bogen et oplæg til debat om den udvikling, der påvirker arbejdslivet for hundredtusindvis af danskere. Samtidig introducerer forfatterne alternative måder til at organisere arbejdet på og sikre tilfredsstillende resultater.

Læs mere el. køb bogen her:

Forlaget KLIM, 2016

Andersen, M. F & Prætorius, N.U.: 'Går skønne kræfter til spilde? Om de fatale konsekvenser ved at gøre medarbejderens personlighed til målobjekt.'. Kapitel i: Andersen, M.F & Tanggaard (red.): "Tæller vi det der tæller". Klim, 2016.